zondag 13 juli 2014

Couscous met bladspinazie, cherrytomaten, feta en pijnboompitjes

Recept: couscous met bladspinazie, cherrytomaten, feta en pijnboompitjes

"Verrukkelijk Vega" & " Less is more" 

2 personen

5 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

150 g couscous
1/2 groentebouillionblokje
150 ml water
200 g bladspinazie
cherrytomaatjes of pruimtrostomaatjes, 6-8 stuks in partjes
2 el olijfolie
2-3 el pijnboompitjes
200 g feta, verkruimeld

Zo maak je het

Kook water in een waterkoker. Doe het halve bouillonblokje in een glazen maatbeker. Schenk hier 150 ml kokend water op. Roer goed door. Doe de couscous erbij. Doe een theedoek over de maatbeker en laat wellen. Bak ondertussen de spinazie in de olijfolie tot het is geslonken. Laat de spinazie even uitlekken in een zeef. Snijdt de tomaatjes in stukjes. Roer de gewelde couscous los met een vork. Doe de couscous bij de spinazie en voeg de tomaatjes toe, hussel door elkaar. Doe op een bord en bestrooi met de pijnboompitjes en verkruimel de feta erover.

Tip

Heel goed te maken voor 1 persoon, houdt dan de helft van de hoeveelheid van de ingrediƫnten aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten