maandag 28 juli 2014

Kip piri piri met zoete aardappel, kikkererwten en bladspinazie

Recept: kip piri piri met zoete aardappel, kikkererwten en bladspinazie

"Diner-idee"

2-3 personen

90 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

1 zakje maggi braadstomen kip piri piri
800 g kipdrumsticks
1 grote zoete aardappel, in blokjes
100 g bladspinazie
200 g (half blik) kikkererwten
200 g gepelde tomaten (half blik)
1 ui, gesnipperd
1/2 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
5 el olijfolie
2 tl djinten (gemalen komijnzaad)
2 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
klein turks brood
200 ml kwark
2 takjes munt (alleen muntblaadjes, fijngehakt)
1 teen knoflook, fijngehakt
zout, peper
braadslee

Zo maak je het

Doe de zoete aardappelblokjes in een braadslee en besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Zet in een oven op 220 graden, voor ongeveer 25 minuten.
Als de zoete aardappel klaar is doe je het in een schaaltje. Was de braadslee even af (let op: heet!!). Doe de kipdrumsticks in de braadzak met de kruiden (volgens de instructies op de verpakking) en leg de zak in de braadslee. Doe de braadslee in de oven op 200 graden voor 60 minuten.
Verhit ondertussen in een stoofpan of braadpan 2 el olijfolie. Fruit de ui hierin. Voeg de stukjes van het pepertje toe en bak nog 2 minuten mee. Doe de djinten en ketoembar erbij. Roer even door en doe het halve blik gepelde tomaten spul erbij. Plet de tomaten met een spatel. Doe er nog 100 ml water bij en wat peper en zout. Doe de deksel erop en laat op een laag vuurtje 10 minuten stoven. Doe dan de kikkererwten en de spinazie erbij. Laat met een deksel erop nog eens 10 minuten stoven. Dit is nu klaar. Je kan het van het vuur halen en weer opwarmen als de kip bijna klaar is. Als de kip bijna klaar is kan je de saus maken. Doe de kwark in een kom en pers een knoflookteen erboven uit. Roer goed door, doe er wat peper en zout bij. Roer de fijngehakte munt erdoor. Als de kip klaar is kan je het turkse brood nog even verwarmen in de oven voor 4 minuten op 180 graden zodat het lekker knapperig wordt!

Tip

Van het halve blik kikkererwten en gepelde tomaten heb ik de volgende dag een soepje gemaakt! Van de spinazie maakte ik de volgende ochtend een heerlijke omelet. De recepten vind je op mijn blog.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten